Miksi taloyhtiön pihat on suunniteltu vain lasten käyttöön?

Lapsille suunnitellut pihat

On totta, että lapset viihtyvät taloyhtiön pihalla enemmän kuin aikuiset, mutta olisiko siihen olemassa myös selkeä syy? Pihoja suunnitellessa aktiviteetteja pohditaan usein vain lapsille ja aikuisille hankitaan enintään taloyhtiön yhteinen grillikatos, joka yhdistää naapureita talkoiden aikaan.

Pienten lasten vanhemmat viettävät useita vuosia hiekkalaatikon ja lasten liukumäen reunalla, ja nykyään monet vanhemmat tyytyvät puhelimen selaamiseen lasten leikkien aikana. Eivätkö aikuiset vietä jo tarpeeksi aikaa puhelimillaan? Voisiko tähän keksiä paremman ratkaisun niin, että myös vanhemmilla olisi mielekästä tekemistä lasten leikkiessä pihalla?

Mitä isommat edellä sitä pienemmät perässä

Vanhempien esimerkillä tiedetään olevan iso merkitys lapsen tekemiin valintoihin elämässä. Vanhemmat voivat antaa lapsilleen joko hyvää tai huonoa esimerkkiä toimillaan. Lapset ovat aktiivisia ja kaipaavat liikuntaa ja leikkejä nuorina, vaikka heidän vanhemmat eivät näyttäisikään esimerkkiä tässä asiassa. Aikuinen voi kuitenki edesauttaa lapsen kehitystä jo nuoresta iästä huolimatta kannustamalla ja mahdollistamalla lapselle uusien aktiviteettien kokeilua. Miksi ei siis pitäisi huolta itsestään ja näyttäisi lapsilleen hyvää mallia omalla toiminnallaan?

Miten mahdollistaa asukkaana liikunnallinen ja aktiivinen taloyhtiön pihaympäristö?

Oman taloyhtiön pihaan voi vaikuttaa sekä asunto-osakeomistajana että vuokralaisena. Taloyhtiön asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa omaan ja perheensä terveyteen yhteisellä päätöksellä hankkia taloyhtiön pihalle kaikkien asukkaiden käyttöön soveltuva treenikokonaisuus. Myös vuokralaiset voivat aktiivisesti vaikuttaa vuokra-asuntosäätiön hankintoihin esittämällä vuokranantajalleen toiveita pihalle sijoitettavista liikuntatelineistä – usein vuokranantaja on valmis sijoittamaan pitkäaikaisiin laitteisiin, jotka edistävät kaikkien asukkaiden viihtyvyyttä. Niin lapsille kuin aikuisillekin soveltuvalla kokonaisuudella pystytään treenaamaan monipuolisesti läpi vuoden. Kehonpainoharjoittelutelineet ovat pitkäaikainen sijoitus kaikkien taloyhtiön asukkaiden terveyteen minimaalisella kustannuksella. Taloyhtiön pihalle soveltuvan laadukkaan kokonaisuuden voi saada 2000-6000 eurolla.

Tällä esimerkkikokonaisuudella pystytään treenaamaan koko vartalon lihakset monipuolisesti pelkkää kehonpainoa hyödyntäen. Pelkällä leuanvetotangolla pystytään tekemään kymmeniä erilaisia harjoitteita leuanvedon lisäksi. Nojapuita voi käyttää dippipunnerruksen lisäksi kulmasoutuun, punnerruksiin, käsilläseisontaan ja erilaisten staattisten sekä dynaamisten liikkeiden harjoittelemiseen. Penkillä voidaan treenata vatsalihaksia monilla eri liikesarjoilla. Puolapuita voidaan käyttää esim. ihmislippuun, avustettuun yhdenjalan kyykkyyn ja punnerrukseen nostamalla jalat puolalle, jolloin liikeestä saadaan haastavampi.

Taloyhtiön edustalle sijoitellut telineet houkuttelevat treenaamaan heti kotiin saavuttua.

Minkälainen kokonaisuus soveltuu taloyhtiön pihalle?

Kokonaisuus on hyvä suunnitella palvelemaan mahdollisimman laajaa käyttäjäkuntaa. Yleensä on hyvä varmistaa, että ainakin leuanveto- ja dippipunnerrusmahdollisuus löytyy, sillä nämä ovat yleisimpiä liikkeitä mitä kehonpainotelineillä tehdään. Mikäli taloyhtiö haluaa panostaa monipuolisempaan kokonaisuuteen voidaan siihen lisätä vatsapenkkiä sekä apinapuita ja puolapuita. Näillä elementeillä saadaan kokonaisuus mikä mahdollistaa monipuolisen treeniohjelman toteuttamisen omalla pihalla.

 

Avaa chat
1
Tarvitsetko apua?
Kenguru Pro Finland
Hei!

Miten voimme auttaa?