Liikunnan ammattilainen -lehdessä asiaa street workoutista!

Liikunnan ammattilainen lehti s.34 nro 1/2018

STREET WORKOUT vahvassa kasvussa Suomessa

Monipuolisen Street workoutin suosio kasvaa Suomessa. Leuanvetotankoja, uskomattomia voimaliikkeitä, vauhdikkaita pyörähdyksiä tangolla, toisiaan kannustavat harrastajat ja seisomaan noussut taputtava yleisö – tätä on street workout monen sivustaseuraajan silmin, jotka ovat nähneet lähivuosina street workout -esityksiä messuilla, tapahtumissa ja alan kilpailuissa.

Mutta mistä lajissa on todella kyse?

Street workout on kehonpainoharjoittelua, jossa yhdistetään mm. akrobatiaa, telinevoimistelua, voltteja ja käsilläseisontaa. Laji vaatii räjähtävyyttä, kestävyyttä, voimaa ja mielikuvitusta. Jokainen harrastaja voi kehittää lajille tyypillisten liikkeiden lisäksi täysin uusia liikevariaatioita. Laji kasvaa erityisesti Instagramin vahvojen street workout -yhteisöjen voimin, joissa sadat tuhannet tuhannet kansainväliset harrastajat kannustavat toisiaan samalla kuitenkin haastaen yhä vaativampiin suorituksiin.

Sopii kaikenikäisille

Harrastus- ja kuntoilutasolla laji sopii kaikenikäisille, sillä jokainen voi suorittaa oman tasonsa mukaisia liikkeitä omalla painollaan ja saada tehokasta treeniä erityisesti ylä- ja keskivartalolle. Lajia voi harrastaa ulkoliikuntapuistoissa tai sisäaktiviteettipuistoissa, joista löytyy leuanvetotanko tai street workout –telineet. Alkuun pääsee leuanvetotangolla tai vaikka crossfit-telineillä, mutta lajissa kehittyäkseen on suositeltavaa käyttää erityisesti street workoutiin suunniteltuja telineitä.

Vaikka lajia voi harrastaa täysin kuntoilulajina kasvattaakseen voimaa ja pitääkseen yllä hyvää kuntoa, monet harrastajat tähtäävät kansainvälisiin Street Workoutin MM-kilpailuihin, joita on järjestetty jo kuuden vuoden ajan Moskovassa. Erityisesti nuoret menestyvät lajissa äärimmäisen hyvin – tuore vuoden 2017 maailmanmestari on vain 17-vuotias ja harrastanut lajia vasta muutaman vuoden ajan.

MM-kisatelinebrändi nyt myös Suomessa

Syksyn 2016 alusta street workoutin kilpaurasta haaveilevien suomalaisten unelma toteutui, kun Kenguru Pro eli street workoutin virallinen MM-kisatelinebrändi laajeni Suomeen. Suomesta löytyy Kenguru Pro -telineet tällä hetkellä Jyväskylän Superparkista ja Hyvinkään YouMovelta, sekä Kenguru Pro Finlandin tarjoama liikuteltava street workout -kokonaisuus on näkynyt useissa tapahtumissa ja messuilla. Myöskin suomalainen esiintyvä street workout-joukkue Barztarzz on hankkinut esityksiinsä liikuteltavan Kenguru Pro -kokonaisuuden.

Hyvinkään YouMovella järjestettiin tänä syksynä Suomen ensimmäiset World Cupin karsinnat, ja virallinen World Cup -osakilpailu järjestettiin Lahden Nordic Fitness Expon yhteydessä, jossa nähtiin kymmeniä suomalaisia ja kansainvälisiä osallistujia. Osakilpailun voittaja pääsi edustamaan maataan virallisiin MM-kilpailuihin. SM-kilpailuja on järjestetty myös jo muutaman vuoden ajan ja lisää kilpailuja on tulossa.

Useilla paikkakunnilla on lajin harrastajat kokoontuvat yhdessä treenaamaan, ja isoimmissa kaupungeissa löytyy ammattitason street workout –ohjausta. Parhaiten pääset mukaan etsimällä Facebookista paikallisen street workout ryhmän tai mikäli sellaista ei vielä paikkakunnallasi ole, perusta ryhmä itse, niin harrastajat löytävät toisensa. Yhdessä on hauskempaa ja kehittyminen huomattavasti nopeampaa.

Lisätietoja:

www.kengurupro.fi

Avaa chat
1
Tarvitsetko apua?
Kenguru Pro Finland
Hei!

Miten voimme auttaa?