Kenguru Pro – maailman johtava street workout telineiden valmistaja toteuttaa unelmia

“Me emme rakenna puistoja.

Me toteutamme unelmapaikkoja ihmisille,

jotka haluavat olla terveitä ja pysyä hyvässä kunnossa.”

– Kenguru Professional

Tämä Kenguru Professionalin slogan kertoo missiosta, jolle yritys rakentuu ja jota toteutetaan kaikissa Kenguru Pro:n edustajaorganisaatioissa eri maissa – Norjassa, Espanjassa, Tanskassa, Sveitsissä, Persiassa, Ranskassa, USAssa, Belgiassa, Hollannissa, Luxemburgissa, Portugalissa, Saksassa, Venäjällä, Virossa ja Suomessa. Näissä maissa on jo yli 1600 Kenguru Pro -puistoa ja määrä vain kasvaa suosion myötä. Kenguru Pro -telineitä on käytetty jo vuosien ajan Street Workoutin MM-kilpailuissa, mikä puhuu puolestaan street workoutin harrastajien arvostamasta laadusta ja arvostetusta telinebrändistä.

Syksyllä 2016 vihdoin Suomeenkin rantautunut alan johtava Kenguru Pro -telinebrändi on jo lyhyessä ajassa otettu hyvin vastaan Suomen markkinoilla. Kenguru Pro -telineitä löytyy nyt jo Hyvinkäältä, Lahdesta ja Jyväskylästä. Ja lisää on tulossa.

Kenguru Pro on saanut alkunsa siitä, kun Australiassa opiskellut yrityksen perustaja ja silloinen opiskelija Maxim sai inspiraation australialaisesta ulkotreenikulttuurista ja kehonpainoharjoittelusta. Maxim halusi työskennellä alan parhaiden kanssa ja luoda telineet, jotka ovat kestävät, helposti muokattavat ja näyttävän näköiset. Paperille hahmotellusta uudenlaisesta kiinnitysideasta (Kenguru clamps) ja innovoidusta metallinkäsittelymenetelmästä syntyi maailman laadukkaimpia telineitä valmistava Kenguru Pro -brändi vuonna 2011, joka löysi pian edustajia useista maista. Unelmatreenipuistot ja ulkotreenikulttuuri alkoi kasvamaan räjähdysmäisesti Euroopassa ja Venäjällä.

Kenguru Pro Finlandin Youtube-kanavalta löydät videoita toteutetuista projekteista, Kenguru Pro-tapahtumista, street workoutin MM-kilpailuista sekä puistojen rakennuksesta.

Suomessa Kenguru Pro -telineitä edustaa Kenguru Pro Finland. Yrityksen kolme perustajaa uskovat vahvasti lajin kasvavaan kysyntään Suomessa.

“Suomessa ulkotreenikulttuuri on vasta aluillaan, mutta kasvaa merkittävässä määrin. Kaupungit haluavat nyt panostaa kansalaisten hyvinvointiin. Tätä lajia voivat harrastaa kaikki taustasta ja iästä riippumatta, sekä samalla luoda yhteisöllisyyttä jopa eri kansallisuuksien välille. Ja vielä ilmaiseksi – kun kyseessä on kaupungin hanke. Ulkotreenipuistojen avulla kuka tahansa voi päästä hyvään kuntoon ja ylläpitää sitä”, sanoo Kenguru Pro Finlandin toimitusjohtaja Mikael Heltimoinen.

Kenguru Pro -kokonaisuuksia löytyy myös suosituista aktiviteettipuistoista, kuten Jyväskylän juuri avatusta SuperParkista ja Hyvinkään YouMovelta.

“Lapset ja nuoret viihtyvät näillä telineillä pitkiäkin aikoja. Lasten ja nuorten näkökulmasta telineet ovat näyttävän näköiset ja houkuttelevat opettelemaan uusia temppuja. Temppuillessa koko keho saa liikuntaa, mikä on tänä päivänä hyvin tärkeää nuorisolle, joille liikunta on monen osalta vaihtunut puhelimen kanssa pelaamiseen. Telineemme sellaisissa unelmapaikoissa kuten suosituissa aktiviteettipuistoissa ajavat juuri sitä missiota, joka on meille äärimmäisen tärkeää”, Mikael toteaa.

Rakkaus street workout -lajiin ja unelma työstä lajin parissa saivat Kenguru Pro Finlandin aluilleen.

“Olen itsekin lajin harrastaja, ja maailmalla arvostetun MM-kisaorganisaation käyttämä telinebrändi herätti kiinnostukseni. Alussa mietin, eroaako Kenguru todella muista telineistä ja miten? Kokeillessa telineitä syy paljastui: telineet on suunniteltu ammattikäyttöön ja mietitty aktiivisen harrastajan näkökulmasta loppuun asti. Telinekokonaisuudet, muokattavuus, tankojen optimaaliset leveydet, pito ja kestävyys ovat omaa luokkaansa. Tällaista laadultaan uskottavaa tuotetta halusin edustaa. Kenguru Pro haki potentiaalisia edustajia kasvattaakseen brändiään uusiin maihin. Otin yhteyttä yritykseen, ja neuvottelujen tuloksena perustimme viime syksynä yrityksen RDB Street Workout Oy, jonka aputoiminimenä toimii Kenguru Pro Finland” , kertoo Mikael.

RDB Street Workout Oy tarjoaa street workout palveluita ja -tuotteita, kuten street workout -opetusta sekä kehonpainoharjoitteluvälineitä kuten mininojapuita eli paralletteja, vastuskuminauhoja ja painoliivejä.

“Haluamme tarjota mahdollisuuksia eri tason street workoutin harrastamiseen. Street workoutin aloittelija tarvitsee usein vastuskuminauhaa helpottamaan harjoittelua, ja edistyneempi harrastaja taas painoliiviä. Paralletit voi ottaa mukaan ja treenata missä tahansa. Street workout -opetusta tarjoamme kun harrastaja ei tiedä mistä lähteä liikkeelle tai tarvitsee opastusta tietyn liikkeen opettelussa. Tarkoituksena on tarjota kokonaisuuksia, jotka soveltuvat juuri sille asiakaskunnalle, jota telineillä halutaan tavoitella”, sanoo Mikael.

Kenguru Pro Finland on ollut myös yhteistyössä järjestämässä näyttäviä street workout -esityksiä, kuten Narinkkatorin Liikunta ei rajoita -hyväntekeväisyystapahtuma, SGGF-messujen esitykset ja HyPo:n korisottelun väliajalla vuoden 2017 alkupuolella.

“Laji kiinnostaa innostuneen harrastajan lisäksi myös katsojaa. Näyttävä kehon hallinta ja räjähtävät temput saavat katsojat haukkomaan henkeään ja ihastumaan uuteen lajiin”, Mikael hymyilee.

Avaa chat
1
Tarvitsetko apua?
Kenguru Pro Finland
Hei!

Miten voimme auttaa?